Välkommen till Vallhundsringens hemsida!

Träningsläger i Klämmestorp!

2015-04-09 19:50

Favorit i repris!

Vallhundsringen bjuder in till träningsläger i Klämmestorp. Alla nivåer är välkomna! Tanken är att vi skall ha olika grupper ungefär som förra året. Vi har tillgång till flera olika fält. Ett där vi kan ha avancerad träning för hundar som går i IK2, dubbelhämt, svårare än en "vanlig bana". Ett mindre fält som man kan köra IK1 på med olika svårigheter. Och för dig som har en unghund finns det en 25a där du kan träna med den. Så alla kan vara med.

När? 6-7 juni 2015 (lördag-söndag)
Vi har bokat huset (med ca 16 bäddar) men man kan givetvis fixa eget boende (husvagn, tält eller dylikt).

Hur? Vi träffas och tränar lördag och söndag. Allting är under planering men vi lägger ut information så fort vi kan.

Var? Klämmestorp, Ann & Isi Awes. Vägbeskrivning kommer.

Kostnad? Mer info kommer.


ALLA medlemmar är välkomna!
 
Anmälan öppnar inom kort. Det blir en blänkare både på fb och via mail längre fram men det kan redan nu vara käckt att boka in datumet i kalendern. Information läggs ut fortlöpande allteftersom. Förra året blev ju en riktig succé!


Wille

Kategori: Får, Träning, Vallhundsringen, Aktiviteter

KM-får: Resultat och bilder!

2014-11-01 18:23

Då var årets KM-får avgjort och vi alla kan nog enas om att det blev en riktigt trevlig dag. Det var ett arrangemang tillsamans med Skaraborgsvallarna uppe på Klämmestorp. Under träningsdagen dagen innan var vi ett gäng som byggde upp banan och provade den inför själva KM. Vi märkte snabbt att däcket var vääääldigt svårt innan fåren väl hade fått testa att gå igenom. Så konsekvensen blev att vi under träningsdagen såg till att hela stora flocken fick gå igenom däcket några gånger (uppdelat i smågrupper). Det var en riktigt kul och givande träning för hundarna!


RESULTAT KM

IK2 
1:a Janni och Mikael Larsson 83 p /43 hämt
2:à Tai och Ann Blomkvist 83 p /41 hämt
3:a Tim och Irene Stjärnås 79 p /38 hämt

IK1
1:a Jazz och Ann Söderstrand 93 p /47 hämt
2:a Sue och Lotta Oredsson 63 p /36 hämt
3:à Pink och Ann Blomkvist 62 p /24 hämt

VP 
1:à Lykke och Ann Blomkvist 85 p /45 hämt


DSC_0886


VP
Banan bestod av hämt, framdrivning, fösning till grind ett och sen började drivning. På andra benet skulle man dessutom få igenom alla fåren genom ett uppställt traktordäck för att sedan fortsätta till ben tre och slutligen fålla.

IK-1 och IK-2
Här var banan lite svårare! Först började man med ett lite längre hämt, framdrivning och sedan ner en bit för att dela flocken (6 djur till 3/3) och flytta in 3 djur i fållan. Vidare för fösning och till ben två där man skulle driva fåren igenom däcket innan man fortsatte runt banan och till sist fållade in de tre sista djuren också.

DSC_0954
Det berömda däcket!

Kategori: Får, Klubbmästerskap, Träning, Vallhundsringen

KM-Får 2014!

2014-10-15 23:27

Träningsdag 25/10
Eftersom intresset för träningen på lördagen har varit hyfsat lågt har vi bestämt oss för att ändra om i planeringen litegrann. (Antal anmälda ekipage: ca 7 stycken.) Vi som skall träna kommer att bestämma starttid och upplägg via mail. Under lördagen får man själv stå för lunch och vi intar en gemensam middag på kvällen
(ex. hämtmat, gemensam matlagning eller dylikt). Huset är bokat och det går utmärkt att övernatta. Det finns sängplatser till alla anmälda och man behöver inte ta med husvagn.

Ta med: Utöver din egen packning inkl. hund/hundar behöver du sängkläder, handduk till dusch och så vidare. Sängar finns med täcken och kuddar. Glöm inte att ta med något gott till kvällen också ;)KM 2014

När? Söndag 26/10
Tid?
Samling klockan 9.00.
Var? Klämmestorp, hos Ann och Isi Awes
Hur? Vi samlas på morgonen och går igenom upplägget. Vi äter under dagen en gemensam enklare lunch. Mer information får ni på plats. Det blir en överraskning! Vi beräknas vara klara runt trefyratiden. (Det är samma helg som man ställer om klockan och mörkret kommer att falla tidigt.)
Ta med: Kläder efter väder, ett glatt humör och din/dina hund/hundar.

Anmälda ekipage från vallhundsringen: 
Ca 18-20 stycken.

Vägbeskrivning
Skyltat från väg 26/47.
Sväng av vid "Klämmestorp 4".
Kör några km till en stor ladugård precis vid skylten Klämmestorp - framme!

Adress: Klämmestorp, Sandhem
GPS-koordinater: N58" 0.644^, E13" 51.741^. (Ifrån Eniro.)


DSC_0108

Vid frågor mejla vallhundsringen@live.se

Kategori: Får, Träning, Klubbmästerskap, Vallhundsringen

Tack ALLA för en underbar helg!

2014-06-01 20:13 | 0 kommentarer

DSC_0214

Då var helgen med stort H äntligen här
- Träningsläger i Klämmestorp hos Ann och Isi Awes. Helgen började på fredagen med en träningstävling i Ann och Isis regi. Sen kom lördagen och det var dags att börja träna. Ett tjugofemtal personer från Vallhundsringen var mer än redo att känna på fåren och vidderna. Det var blandad nivå på ekipagen - alltifrån nybörjare till landslagshundar. Och det är ju precis som Gott och Blandat: Omväxling förnöjer.

Vi delade in oss i olika grupper - Ett gäng i tjugofemman, ett gäng i sjuttiofemman (höhö!), ett gäng på fältet för IK-1 och sista gänget på ett fält för IK-2. Parets Awes ställe är verkligen guld att träna på - gott om fina djur, stora ytor, varierad terräng och så vidare. Det fanns någonting att träna för alla! Mindre ytor för dom nya och enorma för dom lite emr erfarna. Möjlighet till långa öppna fält likväl som långa fält med skogspartier och bra möjligheter för dolda hämt. Vi hade fantastiskt väder och framåt ett var det dags för lunch. Det var varmt och soligt så det gjorde alla gott med en paus. När vi sedan skall gå ut och fortsätta vår träning bryter helvetet lös. Totalt. Helvetet bryter lös! Från ingenstans kommer åska, blåst, regn och regn och regn följt av hagel i klass med pingisbollar. Det är sällan man ser vallhundsförare springa fort men nu såg man dom plötsligt överallt. Vi fick ta skydd där vi bäst kunde och väl inne kunde man i princip vrida ur kläderna - allting var blött in på bara mässingen. Många skratt och ett klädbyte senare gjorde vi ett nytt försök och den här gången gick det bättre.

Hagel
Från 25 plus till drivor av hagel inom loppet av några minuter. Konstigt och fräckt!

När kvällen kom var vi nog allihop glada, nöjda, lyckliga och kanske framförallt hungriga. Vi vill därför passa på att tacka Mikaelsgården i Vårgårda som sponsrade oss med en otrolgit god potatissallad och en vanlig sallad. Tack så hemskt mycket! Efter den härliga gourmetmåltiden var det såklart dags för lite sedvanliga lekar. Vad är väl en helg i gemenskapens tecken utan tramsiga lekar? Och som en god vallhundsförare krävs det ju att man är bra på vissa saker - man bör vara träffsäker, stor i munnen (ropa långt?), duktig på att tygla sitt humör, åpen och vilja framåt samt en jävel på att vissla. Så alla delades in i fem olika lag för att se vem som egentligen är bäst när det gäller.


Lek
Gren 1: Här gäller det att vara Träffsäker. Man skall genom att sätta ett spagettistrå i munnen peta upp godisringar och lägga i en mugg. Den som först har fått i alla ringar vinner.

Lek3
Gren 2: Här gäller det att vara stor i mun. Utan att använda sina händer skall den tävlande stoppa in så många marschmallows i munnen som denne kan på 20 sekunder.

Lek2
Gren 3: Någon som är bra på att tygla sitt humör. Den som snabbast äter upp en hel citron vinner.

Lek5
Gren 4: Vem är mest åpen? Här gäller det att snabbast surpla i sig fem godissnören - ett åt gången (utan att använda händerna).

Lek4
Gren 5: Vem är egentligen bäst på att vissla? Varje tävlande skall äta 10 mariekex och den som snabbast kan vissla en viss trudelutt vinner.


Sen kom söndagen och ännu en dag i vallhagen väntade. Återigen splittade vi ut oss på olika områden och fortsatte träna. Framåt lunch började folk bli både möra och hungriga och helgens sista måltid ihop intogs medan vi pratade igenom helgen och gav oss på en liten utvärdering. Folk var mer än nöjda och vi hoppas att vi snart kan ordna en liknande aktivitet. Och självklart är det Klämmestorp som är aktuellt även då - vilket ställe! Och stort tack Ann och Isi för att vi fick komma och träna hos er, umgås med era djur och bo i ert fina hus.

Fler bilder från helgen hittar ni i fotoalbumet! -klicka-

Tack o hej!
/ Pia Möller

Kategori: Allmänt, Får, Träning, Vallhundsringen, Aktiviteter

Träningsläger i Klämmestorp!

2014-05-27 21:07

Sådär ja, tiden går fort när man har roligt. Nu närmar sig helgen med stort H och det är dags för träningsläger i Klämmestorp. Ni som är anmälda har fått grundläggande information via mail. Annars läs här!

Fredag: Träningstävling hos Ann och Isi Awes. Anmälan till Ann via telefon (se nummer i föregående inlägg).

Lördag: Start klockan 10.00. 
Träning 10.00-13.00
Lunch 13.00-14.00 (Halv special - Korv med bröd och mos)
Träning 14.00-17/18.00
Middag: Ca 19.00 (Grillat kött, potatissallad, sallad och bröd)

Söndag: Start klockan 9.00

Träning 9.00-13.00
Lunch 13.00-14.00 (Hamburgare med bröd och sallad)
Träning 14.00-17.00
Avslutning

Under söndagen skall vi också se till att gemensamt - ALLA hjälper till - städa ur huset och göra fint efter vårt besök.   


Vägbeskrivning
Skyltat från väg 26/47. 
Sväng av vid "Klämmestorp 4". 
Kör några km till en stor ladugård precis vid skylten Klämmestorp - framme!

Adress: Klämmestorp, Sandhem
GPS-koordinater: N58" 0.644^, E13" 51.741^. (Ifrån Eniro.)

KOSTNAD: 
Träningen kommer att kosta 50 kr hund/dag. Klubben står för hyra av hus och lunch/middag lördag samt lunch söndag.
 


20130523 (9)

Kategori: Träning, Vallhundsringen


RSSvallhundsringen@live.se

Uppdaterat

2020-03-06: Nytt protokoll och styrelseinfo uppdaterad.

2020-02-25:
Protokoll från årsmötet finns utlagt -här-

2020-02-22:
Styrelsen för 2020 uppdaterd. -klicka-

2020-02-02:
Handlingar inför årsmötet utlagda -här-

2020-01-17:
Nya kurser utlagda under Aktuella kurser

2020-01-10:
Inbjudan till årsmötet utlagd.

2020-01-10:
Nya protokoll utlagda.
___________________________________________________

 
 

Kalenderarkiv

«november 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

SPONSORER

Stort tack till...

- Vårgårda mark & asfalt
- Dufvas energiborrning
- Hansonbil i Alingsås
- Öhrlings PWC

Besökare idag: 0 | Denna månad: 70 | Totalt: 31943