Välkommen till Vallhundsringens hemsida!

Träningsläger i Klämmestorp!

2015-04-09 19:50

Favorit i repris!

Vallhundsringen bjuder in till träningsläger i Klämmestorp. Alla nivåer är välkomna! Tanken är att vi skall ha olika grupper ungefär som förra året. Vi har tillgång till flera olika fält. Ett där vi kan ha avancerad träning för hundar som går i IK2, dubbelhämt, svårare än en "vanlig bana". Ett mindre fält som man kan köra IK1 på med olika svårigheter. Och för dig som har en unghund finns det en 25a där du kan träna med den. Så alla kan vara med.

När? 6-7 juni 2015 (lördag-söndag)
Vi har bokat huset (med ca 16 bäddar) men man kan givetvis fixa eget boende (husvagn, tält eller dylikt).

Hur? Vi träffas och tränar lördag och söndag. Allting är under planering men vi lägger ut information så fort vi kan.

Var? Klämmestorp, Ann & Isi Awes. Vägbeskrivning kommer.

Kostnad? Mer info kommer.


ALLA medlemmar är välkomna!
 
Anmälan öppnar inom kort. Det blir en blänkare både på fb och via mail längre fram men det kan redan nu vara käckt att boka in datumet i kalendern. Information läggs ut fortlöpande allteftersom. Förra året blev ju en riktig succé!


Wille

Kategori: Får, Träning, Vallhundsringen, Aktiviteter

Vp-träffen i Ryk

2015-02-10 23:55

Vp-träff 2015-02-07

I helgen träffades vi ett gott gäng hemma hos Ann och Mikael i Ryk för att testa på det nya VP-förslaget (får). Vi blev en härligt skara med folk på olika nivå med olika erfarenheter som tillsammans fick till riktigt bra diskussioner. Vi hade lyxen att ha med domare, fårbönder och tävlingsekipage på landslagsnivå. Vi började morgonen med att bygga upp banan. Mer om hur förslaget ser ut kan ni läsa längre ner på sidan. Därefter körde vi ett gäng ekipage (på lite olika nivå) och vi testade olika storlekar på djurflockarna. Mellan varje ekipage tog vi en diskussion om vad som egentligen hände - var det för svårt? För lätt? Skulle den här hunden ha blivit godkänd? Vilka svårigheter dök upp lite oväntat? Vad var väntat? Vad bör ändras? Vad bör absolut vara kvar?

Vidare diskussioner kommer att föras på årsmötet 22 februari klockan 16.00 på Hea. Vi har ännu möjlighet att påverka det nya förslaget. Glöm därför inte att anmäla dig och ha möjlighet att göra din röst hörd. Läs mer om årsmötet och se inbjudan här. -klicka-

Kategori: Aktiviteter, Får, Vallhundsringen, VP

Tack ALLA för en underbar helg!

2014-06-01 20:13 | 0 kommentarer

DSC_0214

Då var helgen med stort H äntligen här
- Träningsläger i Klämmestorp hos Ann och Isi Awes. Helgen började på fredagen med en träningstävling i Ann och Isis regi. Sen kom lördagen och det var dags att börja träna. Ett tjugofemtal personer från Vallhundsringen var mer än redo att känna på fåren och vidderna. Det var blandad nivå på ekipagen - alltifrån nybörjare till landslagshundar. Och det är ju precis som Gott och Blandat: Omväxling förnöjer.

Vi delade in oss i olika grupper - Ett gäng i tjugofemman, ett gäng i sjuttiofemman (höhö!), ett gäng på fältet för IK-1 och sista gänget på ett fält för IK-2. Parets Awes ställe är verkligen guld att träna på - gott om fina djur, stora ytor, varierad terräng och så vidare. Det fanns någonting att träna för alla! Mindre ytor för dom nya och enorma för dom lite emr erfarna. Möjlighet till långa öppna fält likväl som långa fält med skogspartier och bra möjligheter för dolda hämt. Vi hade fantastiskt väder och framåt ett var det dags för lunch. Det var varmt och soligt så det gjorde alla gott med en paus. När vi sedan skall gå ut och fortsätta vår träning bryter helvetet lös. Totalt. Helvetet bryter lös! Från ingenstans kommer åska, blåst, regn och regn och regn följt av hagel i klass med pingisbollar. Det är sällan man ser vallhundsförare springa fort men nu såg man dom plötsligt överallt. Vi fick ta skydd där vi bäst kunde och väl inne kunde man i princip vrida ur kläderna - allting var blött in på bara mässingen. Många skratt och ett klädbyte senare gjorde vi ett nytt försök och den här gången gick det bättre.

Hagel
Från 25 plus till drivor av hagel inom loppet av några minuter. Konstigt och fräckt!

När kvällen kom var vi nog allihop glada, nöjda, lyckliga och kanske framförallt hungriga. Vi vill därför passa på att tacka Mikaelsgården i Vårgårda som sponsrade oss med en otrolgit god potatissallad och en vanlig sallad. Tack så hemskt mycket! Efter den härliga gourmetmåltiden var det såklart dags för lite sedvanliga lekar. Vad är väl en helg i gemenskapens tecken utan tramsiga lekar? Och som en god vallhundsförare krävs det ju att man är bra på vissa saker - man bör vara träffsäker, stor i munnen (ropa långt?), duktig på att tygla sitt humör, åpen och vilja framåt samt en jävel på att vissla. Så alla delades in i fem olika lag för att se vem som egentligen är bäst när det gäller.


Lek
Gren 1: Här gäller det att vara Träffsäker. Man skall genom att sätta ett spagettistrå i munnen peta upp godisringar och lägga i en mugg. Den som först har fått i alla ringar vinner.

Lek3
Gren 2: Här gäller det att vara stor i mun. Utan att använda sina händer skall den tävlande stoppa in så många marschmallows i munnen som denne kan på 20 sekunder.

Lek2
Gren 3: Någon som är bra på att tygla sitt humör. Den som snabbast äter upp en hel citron vinner.

Lek5
Gren 4: Vem är mest åpen? Här gäller det att snabbast surpla i sig fem godissnören - ett åt gången (utan att använda händerna).

Lek4
Gren 5: Vem är egentligen bäst på att vissla? Varje tävlande skall äta 10 mariekex och den som snabbast kan vissla en viss trudelutt vinner.


Sen kom söndagen och ännu en dag i vallhagen väntade. Återigen splittade vi ut oss på olika områden och fortsatte träna. Framåt lunch började folk bli både möra och hungriga och helgens sista måltid ihop intogs medan vi pratade igenom helgen och gav oss på en liten utvärdering. Folk var mer än nöjda och vi hoppas att vi snart kan ordna en liknande aktivitet. Och självklart är det Klämmestorp som är aktuellt även då - vilket ställe! Och stort tack Ann och Isi för att vi fick komma och träna hos er, umgås med era djur och bo i ert fina hus.

Fler bilder från helgen hittar ni i fotoalbumet! -klicka-

Tack o hej!
/ Pia Möller

Kategori: Allmänt, Får, Träning, Vallhundsringen, Aktiviteter


RSSvallhundsringen@live.se

Uppdaterat

2020-03-06: Nytt protokoll och styrelseinfo uppdaterad.

2020-02-25:
Protokoll från årsmötet finns utlagt -här-

2020-02-22:
Styrelsen för 2020 uppdaterd. -klicka-

2020-02-02:
Handlingar inför årsmötet utlagda -här-

2020-01-17:
Nya kurser utlagda under Aktuella kurser

2020-01-10:
Inbjudan till årsmötet utlagd.

2020-01-10:
Nya protokoll utlagda.
___________________________________________________

 
 

Kalenderarkiv

«november 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

SPONSORER

Stort tack till...

- Vårgårda mark & asfalt
- Dufvas energiborrning
- Hansonbil i Alingsås
- Öhrlings PWC

Besökare idag: 0 | Denna månad: 70 | Totalt: 31943