Välkommen till Vallhundsringens hemsida!

Höstnytt

2014-10-07 19:59 | 0 kommentarer

Trekampen 13/9 2014

Linda Persson
Vallhundsringens tappra deltagare vann återigen för andra året i rad. Bra jobbat allihopa. På bilden ser vi en av deltagarna, Linda Persson, ta emot bucklan.Stort grattis allihopa!


KM-Nöt 27/9 2014

Calle och Win
Calle Nielsen och Win fixade vinst på KM-nöt i Lysekil. Jättegattis till er!Vallhundsprov och IK-1
Klubben planerar också att genomföra en tredagarstävling i slutet av november: 21/11 blir det VP följt av IK-1 22-23/11. Anmäl dig som tävlande och/eller funktionär. All hjälp är välkommen. Mejla vallhundsringen@live.se
Lär mer om tävlingen här!


OBS! 
KM-Får 2014 närmar sig så glöm inte av att anmäla dig. Kriterier för att deltaga: Du skall vara medlem i vallhundsringen och din hund måste vara styrbar (cirka nivå VP). Själva KM kommer att anpassas efter nivå. Läs mer i kalendern!

Kategori: Tävling, Får, VP, Klubbmästerskap

KM-Får 25-26 oktober!

2014-08-31 18:05

 image

Vad: KM-får 2014
När: 25-26 oktober
Var: Klämmestorp (hos Ann och Isi Awes).
För vem? Svårighetsgraden anpassas efter individ och förmåga men hunden måste vara styrbar. Du måste vara medlem i Vallhundsringen.

Hur? Lördag = träning. Söndag = Klubbmästerskap.
Under lördagen finns fina möjligheter till träning - tjugofemma, sjuttiofemma (hage om ca 75x100 m), en hage lämplig för IK-1, fält för IK-2 (möjligheter till långa och dolda hämt). Vi diskuterar också möjligheter att ordna med något slags unghundsbeskrivning för dom som är intresserade av det.
Söndag: Klubbmästerskap! KM kommer att gå av stapeln under söndagen ihop med Skaraborgsvallarna. Exakt hur själva KM kommer att gå till är fortfarande under planering. Vi skall ex. kolla på möjligheten till någon form av stafett klubbarna emellan som en kul avslutning. Förslag mottages gärna! Det går naturligtvis bra att ex. bara deltaga under söndagen. Ange det i din anmälan.

Boende: Vi har hyrt huset i Klämmestorp (16 bäddar) från lördag-söndag. Har du möjlighet att ta med husvagn är det toppen! Man kan också sova på madrasser på golvet om det krisar. Annars finns ett vandrarhem i närheten. Mer info om boende kommer när det nalkas.

Mat: Klubben bjuder på lunch under söndagen. Frukost, mellanmål, snacks och valfri dryck får ni själva medtaga. Under lördagens träning får ni själva medtaga lunch och på kvällen ordnar vi någonting gemensamt.

Kostnad: Gratis! (Sponsras av Pelle Bodins firma. Stort tack!!)

Mer information om tider, mat, vägbeskrivning och så vidare kommer fortlöpande under hösten att publiceras här och dessutom skickas ut via mail. Men skriv redan nu in datumet i din kalender!

ANMÄLAN!
Använd formuläret för att anmäla dig till KM-får .-KLICKA-

Anmälan skall vara inne senast 15/10. 
Vänligen se till att du får en bekräftelse på din anmälan inom några dagar. Om inte - mejla igen och/eller ring 0736-185193. OBS!! Alla måste anmäla - ingen är garanterad plats utan en skriftlig anmälan. Det gills inte att "säga till någon" att man "nog tänker komma".

DSC_0214

Kategori: Får, Klubbmästerskap, Vallhundsringen

Tävlingar sommaren 2014

2014-08-11 19:00

Såhär skriver ordfördande Ann om tävlingen (IK-2 får) på Ryk:

Det blev verkligen en bra tävlingshelg trots att det var så varmt. Får o hundar klarade värmen bra tack vare att man tog hänsyn till förhållandena. Tack ni som var här o hjälpte till utan er hade det inte funkat. 
Tack vi syns på nästa tävling.

1926063_10202135357761257_171642409_o

Sommarens nästa tävling blir en IK-2 får den 16-17 augusti. Tävlingsplatsen flyttad till Kent och Marie i Nygård.
Om du/ni kan hjälpa till så hör av dig till oss i vallhundsringen via mail vallhundsringen@live.se eller direkt till Kent/Marie.

Kategori: Tävling, Får, Vallhundsringen

Tack ALLA för en underbar helg!

2014-06-01 20:13 | 0 kommentarer

DSC_0214

Då var helgen med stort H äntligen här
- Träningsläger i Klämmestorp hos Ann och Isi Awes. Helgen började på fredagen med en träningstävling i Ann och Isis regi. Sen kom lördagen och det var dags att börja träna. Ett tjugofemtal personer från Vallhundsringen var mer än redo att känna på fåren och vidderna. Det var blandad nivå på ekipagen - alltifrån nybörjare till landslagshundar. Och det är ju precis som Gott och Blandat: Omväxling förnöjer.

Vi delade in oss i olika grupper - Ett gäng i tjugofemman, ett gäng i sjuttiofemman (höhö!), ett gäng på fältet för IK-1 och sista gänget på ett fält för IK-2. Parets Awes ställe är verkligen guld att träna på - gott om fina djur, stora ytor, varierad terräng och så vidare. Det fanns någonting att träna för alla! Mindre ytor för dom nya och enorma för dom lite emr erfarna. Möjlighet till långa öppna fält likväl som långa fält med skogspartier och bra möjligheter för dolda hämt. Vi hade fantastiskt väder och framåt ett var det dags för lunch. Det var varmt och soligt så det gjorde alla gott med en paus. När vi sedan skall gå ut och fortsätta vår träning bryter helvetet lös. Totalt. Helvetet bryter lös! Från ingenstans kommer åska, blåst, regn och regn och regn följt av hagel i klass med pingisbollar. Det är sällan man ser vallhundsförare springa fort men nu såg man dom plötsligt överallt. Vi fick ta skydd där vi bäst kunde och väl inne kunde man i princip vrida ur kläderna - allting var blött in på bara mässingen. Många skratt och ett klädbyte senare gjorde vi ett nytt försök och den här gången gick det bättre.

Hagel
Från 25 plus till drivor av hagel inom loppet av några minuter. Konstigt och fräckt!

När kvällen kom var vi nog allihop glada, nöjda, lyckliga och kanske framförallt hungriga. Vi vill därför passa på att tacka Mikaelsgården i Vårgårda som sponsrade oss med en otrolgit god potatissallad och en vanlig sallad. Tack så hemskt mycket! Efter den härliga gourmetmåltiden var det såklart dags för lite sedvanliga lekar. Vad är väl en helg i gemenskapens tecken utan tramsiga lekar? Och som en god vallhundsförare krävs det ju att man är bra på vissa saker - man bör vara träffsäker, stor i munnen (ropa långt?), duktig på att tygla sitt humör, åpen och vilja framåt samt en jävel på att vissla. Så alla delades in i fem olika lag för att se vem som egentligen är bäst när det gäller.


Lek
Gren 1: Här gäller det att vara Träffsäker. Man skall genom att sätta ett spagettistrå i munnen peta upp godisringar och lägga i en mugg. Den som först har fått i alla ringar vinner.

Lek3
Gren 2: Här gäller det att vara stor i mun. Utan att använda sina händer skall den tävlande stoppa in så många marschmallows i munnen som denne kan på 20 sekunder.

Lek2
Gren 3: Någon som är bra på att tygla sitt humör. Den som snabbast äter upp en hel citron vinner.

Lek5
Gren 4: Vem är mest åpen? Här gäller det att snabbast surpla i sig fem godissnören - ett åt gången (utan att använda händerna).

Lek4
Gren 5: Vem är egentligen bäst på att vissla? Varje tävlande skall äta 10 mariekex och den som snabbast kan vissla en viss trudelutt vinner.


Sen kom söndagen och ännu en dag i vallhagen väntade. Återigen splittade vi ut oss på olika områden och fortsatte träna. Framåt lunch började folk bli både möra och hungriga och helgens sista måltid ihop intogs medan vi pratade igenom helgen och gav oss på en liten utvärdering. Folk var mer än nöjda och vi hoppas att vi snart kan ordna en liknande aktivitet. Och självklart är det Klämmestorp som är aktuellt även då - vilket ställe! Och stort tack Ann och Isi för att vi fick komma och träna hos er, umgås med era djur och bo i ert fina hus.

Fler bilder från helgen hittar ni i fotoalbumet! -klicka-

Tack o hej!
/ Pia Möller

Kategori: Allmänt, Får, Träning, Vallhundsringen, Aktiviteter

Träningsläger 30/5 - 1/6

2014-04-24 10:17

Vallhundsringen bjuder in till aktivitet. Alla nivåer är välkomna! Tanken är att vi skall ha olika grupper. Vi har tillgång till flera olika fält. Ett där vi kan ha avancerad träning för hundar som går i IK2, dubbelhämt, svårare än en "vanlig bana". Ett mindre fält som man kan köra IK1 på med olika svårigheter. Och för dig som har en unghund finns det en 25a där du kan träna med den. Så alla kan vara med.


När? 30/5, 31/5 och 1/6 (lördag-söndag)
Man kan givetvis fix eget boende (husvagn eller dylikt). Ann och Isi Awes organiserar en träningstävling på fredagkväll som man gärna får vara med på men man kan också välja att bara komma över lördag-söndag. 

Hur?
 Vi träffas och tränar lördag och söndag. Boende är bokat från fredag om man vill vara med på träningstävlingen och/eller bara komma upp i godtid. Träningstävlingen på fredagen (kväll) är till självkostnadspris och man får själv välja om man vill delta. Anmälan till träningstävlingen gör ni till Ann och Isi Awes på nummer: 0702193283.

Var? 
Klämmestorp, Ann & Isi Awes

Kostnad? Ca 50 kr/ekipage och dag plus mat. Klubben subventionerar. 

Klubben står för boende (14 bäddar i ett hus hos Ann och Isi). På fredagen är det träningstävling som man får bekosta själv. Det andra är till självkostnadspris men lär troligen landa på ca 500 kronor för hela helgen (då ingår sovplats i hus + lunch och middag). Det är ju roligt att äta ihop! Boende är bokat två nätter (fredag - lördag - söndag).

4 veckor (53)

Astrid, fyra veckor! 

ALLA är välkomna! Skicka din anmälan till vallhundsringen@live.se . Frågor? Mejla oss! Ange gärna VAD du/ni vill träna - I tjugofemma, inför VP, IK-1 eller IK-2. Vi har drygt 60 djur att förfoga över. Skicka din anmälan. Se exempel nedan!


EXEMPEL!

Namn: Pia-Maria Möller
Hundar: 2 (antal som DU vill träna med, åskådare är välkomna)
Mat? Två vuxna.

Allergi: Trista personer ;)
Önskemål: Bra väder ;)

Vilka dagar? Både lördag och söndag! 


FÖRST TILL KVARN!

        image

Kategori: Allmänt, Får, Vallhundsringen


RSSvallhundsringen@live.se

Uppdaterat

2020-03-06: Nytt protokoll och styrelseinfo uppdaterad.

2020-02-25:
Protokoll från årsmötet finns utlagt -här-

2020-02-22:
Styrelsen för 2020 uppdaterd. -klicka-

2020-02-02:
Handlingar inför årsmötet utlagda -här-

2020-01-17:
Nya kurser utlagda under Aktuella kurser

2020-01-10:
Inbjudan till årsmötet utlagd.

2020-01-10:
Nya protokoll utlagda.
___________________________________________________

 
 

Kalenderarkiv

«augusti 2020»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

SPONSORER

Stort tack till...

- Vårgårda mark & asfalt
- Dufvas energiborrning
- Hansonbil i Alingsås
- Öhrlings PWC

Besökare idag: 3 | Denna månad: 108 | Totalt: 31981