Ann Blomkvist

Jag är född och uppvuxen på en gård med mjölkproduktion utanför Jönköping. Vi höll på med mjölkproduktion till början av 90 talet, då sa min kropp ifrån att nu får det bli något annat. Därefter började jag som rådgivare för lantbrukare istället med inriktning på ekonomi och avel. Hundarna var en naturlig väg att gå för att få hjälp med det dagliga arbetet på gården så det var så det började en gång. Första Borde collien inköptes på 80 talet och användes flitigt men inte fullt ut som man skulle kunna göra. I början på 2000 talet bestämde jag mig för att antingen lägga ner eller träna så det blev resultat. Och resultat blev det. 

Numera bor vi på en gård med 160 tackor utanför Skepplanda jag och min man. Vi har korsningsdjur med inriktning av köttproduktion. Finns även några pälsar för skinnens skull. 

Har nu ett antal Border som jag arbetar och tävlar med flitigt. Älskar verkligen samarbetet mellan förare, får och hund. Att kunna gå ut och göra jobb som man inte kunna drömma om att klara innan. Har haft turen att ha flera riktigt bra hundar som tagit mig ut i världen på diverse tävlingar och träffat många intressanta personer på vägen. Har varit med på VM 3 gånger, bästa placering där semifinal uppe i Skottland. Deltagit Continental många gånger, bästa placering 4 i Tyskland 2019. SM final ett antal gånger etc . 2019 var ett mycket bra år då vi lyckades ta oss till final i alla stora tävlingar vi ställde upp i, med framstående placeringar så det är jag stolt över. Och jag är alltid väldigt stolt över mina hundar som verkligen vill vara med mig, och prestera för mig 

Verkar även som domare och instruktör inom Svenska Vallhundsklubben.

Adress: Ryk, Skepplanda
Telefon: 0303-337590
Mobil: 0768437590
E-post: ann.blomkvist@hotmail.com

Info: Nybörjare-, fortsättning- och tävlingskurs.
Heldagskurser året om efter önskemål.

- tillbaka -