Vallhundsring
en

Vallhundsringen bildades år 1978 och består idag av cirka hunda medlemmar. Vi är en aktiv klubb som visar stort intresse både vad gäller aktiviteter och tävlingar i olika klasser. Vallningskvällar annordnas varje år hos olika besättningar och vi deltar ofta på olika evenemang där vi kan sprida kunskap om border collien och dess användningsområde. Varje år annordnar vi egna tävlingar på olika nivåer (IK-1, IK-2, Vallhundsprov samt klubbmästerskap). Vi erbjuder förberedande lydnadskurser inför din vallningsträning samt nybörjar-, fortsättning- och tävlingskurser i vallning. Läs mer under kurser.

580478_10151276793943521_443837552_n                                                           Lynnbo Will. Foto: Ida Kucera.

SVaK - Svenska Vallhundsklubben

SVaK är en rikstäckande organisation som består av 28 stycken lokalklubbar runt om i landet. Organisationen bildades 1969 och har idag cirka 2500 medlemmar. De flesta av medlemmarna är själva djurägare som använder hund i sitt dagliga arbete med djuren. SVaK har avelsansvaret för border collien som också är den största rasen som används i praktiskt vallhundsarbete. Mer information om SVaK finner du på deras hemsida.