På gång

På den här sidan kommer vi att lägga ut nyheter gällande aktiviteter på planeringsnivå. Det kan gälla allt ifrån kurser, eventuella tävlingar, samarbeten med andra klubbar, medlemsvård  eller liknande. Bidra gärna med egna önskemål! 


 

Träningscirkel 

Efter påtryckningar från olika håll har vi beslutat att starta en liten träningscirkel med start vid tillräckligt antal anmälda.

När? Varannan lördag med start ca våren 2016.
Klockan? Mellan ca 10.00-14.00
Var? Vi åker hem till varandra. Gång ett har person A, gång två har person B och så vidare. Målet är att vara hemma hos alla i gruppen minst en gång. Blir det lyckat är det ju bara att förlänga, bjuda med fler/byta ut deltagare efter ev. bortfall.
Varför? En riktigt bra chans för dig och din hund att träffa olika får/nöt, gå på olika marker och förhoppningsvis hitta lite nya träningskompisar! Vi hjälps åt att ställa ut djur och så vidare.
För vem? För dig som vill komma ut och träna på andra marker och själv har djur/mark att erbjuda i gengäld. Du är välkommen att vara med oavsett vilket djurslag (får/nöt) du själv kan erbjuda i gengäld.
Nivå? Alla nivåer – vi hjälper varann och kommer med tips och idéer. 

Alla kanske inte kan deltaga alla gånger men dom som kan aktuellt tillfälle ses och tränar. När vi har fått in lämpligt antal anmälningar (sex-sju deltagare ca) gör vi upp en lista med datum där var och en är ansvarig för träningen. 

Vad behövs för att vara ansvarig? En grupp djur, lite mark att träna på och en positiv attityd. Det behöver inte vara några enorma fält eller besättningar om 100 djur. Vi kan döma varann litegrann för att skärpa till oss inför tävling och/eller kanske göra andra jobb (byta hage/sortera djur/osv). Målet är att komma ut till nya platser och ha en trevlig stund tillsammans med andra vallhundsentusiaster!

Mejla din intresseanmälan till vallhundsringen@live.se. Ange ämne "Träningscirkel" och skriv ditt namn, nummer, adress och ev. datum som du absolut inte kan. Har du några frågor så är du välkommen att höra av dig till Pia Möller via vallhundsringens mejl. Nu kör vi! My Dog 2016

Vallhundsringen planerar att ansvara för en monter på My Dog 2016. Mer info kommer fortlöpande under året. Vi håller just nu på att kolla upp priser, intresse hos andra lokalklubbar inom SVaK, ekonomiskt stöd från SVaK och så vidare. Vill du hjälpa till (som fotograf, visa din hund, klippa film, ordna tavlor/planscher eller dylikt) är du välkommen att höra av dig till vallhundsringen@live.se 

                                                                                                    Uppdaterat: 2015-01-08
 
Under planering/inkomna förslag...

 

  • Ullkurs. Varje vår och höst står vi med armarna fulla av ull. Vad kan vi egentligen göra med den? En kurs planeras i lite hederligt handarbete för dig som behöver hjälp på traven eller saknar inspiration. Mer info kommer inom kort!
     
  • Visselkurs. Vi har från flera håll hört önskemål om det här och planerar för fullt. Behöver du lilte hjälp, tips och idéer kring hur man tränar med vissla? Här är tanken att vi skall arrangera en kurs i hur man skall tänka när man planerar sina signaler. Mer info kommer inom kort.
     

        Vissla

Har du tips och idéer på olika kubbarrangemang är du välkommen att höra av dig till vallhundsringens styrelse som vanligt på vallhundsringen@live.se. Alla tips är bra tips!