vallhundsringen.se

aktuellt

Härlig tävlingshelg på Väröbacka!

Vi vill tacka alla tävlande, volontärer, domare Sissel Modin samt Maria Winberg för en fantastiskt rolig IK2helg i sol och sommar!

Många duktiga ekipage från hela landet kom för att tävla och umgås vilket vi uppskattade enormt. Maria erbjöd pigga fina får och en bra bana som hade en del överraskande svårigheter. För de som övernattade på plats erbjöd den svala kvällen muntert umgänge med god grillning och så småningom välbehövlig vila för en tidig start på söndagsmorgonen.

Stort grattis till de som placerade sig på pallplats

Lördag 3/7

  1. Maria Winberg med Rob

  2. Pamilla Sunesson med Ester

  3. Josefin Gunnarsson med Leo

Söndag 4/7

  1. Lina Nilsson med Dart 46/91p

  2. Patrik Hagelbrink med Delyn 47/86p

  3. Alex Fyhr med Du 41/86p

Vallhunds SM får 11-12 september på Kilanda säteri

Vallhunds SM får 2021 kommer att arrangeras av Vallhundsringen, Bohus Dals VK och Sjuhäradsvallarna! 11/9 -Kvaldag 12/9 -Finaldag på Kilanda säteri

hitta till Kilanda Säteri på eniro

Se mer på SM-sidan på Facebook HÄR

Länk till Vallreg

Vi behöver sponsorer till prisbordet! Hör med de du kan komma på om de kan tänka sig att ställa upp!

Klubbdagar på Klämmestorp

Återigen har några av Vallhundsringens medlemmar haft två härliga träningsdagar på Klämmestorp. För några av oss var detta första gången, för vissa andra har nog räkningen tappats sedan länge gällande hur många ggr de varit där. Oavsett tror och hoppas jag att alla har varit nöjda med dessa vistelser och är sugna på att komma tillbaka!

Vi har som alltid fått fantastisk träningshjälp av Ann Blomkvist. Förutom att hon är grymt duktig med sina egna hundar är hon även en fena på att coacha oss andra, både oss mer gröna vallhundsentusiaster och de som kommit längre i sin träning men ändå behöver lite tips och råd och kanske hjälp med problemlösning. Så roligt och givande att få se hundar på olika nivåer och med lite olika arbetssätt arbeta i fårhagen. Vi har även hunnit med att träna utan Anns vakande öga och vilka fina träningsmöjligheter Klämmestorp erbjuder! Utrustade med radioapparater har vi tränat hämt. Längd och svårighet givetvis anpassat efter hur långt hunden kommit i sin träning. I den mindre träningshagen har vi kunnat ställa upp grindar och tränat på bl.a raka linjer (nåja...) och anpassat tempo, suveränt att pilla med innan det är dags att gå ut på de stora markerna. Förutom att träna har vi ätit massor av god mat, vilken vi hjälps åt med att införskaffa och laga till. Maten har avnjutits med ett glas vin eller två och givetvis har det även blivit summering av dagens träning och mysigt vallhundssnack framför brasan. För oss nya medlemmar som även är nya i vallhundssammanhang har det även varit en bonus att få chans att lära känna några av våra "nya" klubbkompisar. Vi ser redan fram emot att komma tillbaka igen och hoppas då att få träffa ännu fler "Vallhundsringare"! Vi ses på Klämmestorp!

Anna Forsén & Gizmo (Bilderna är från både 18-19 mars och från 2-3 april)